Hey! Noi suntem Trupa 3 Haiduci. În continuarea paginii ne puteți cunoaște mai bine, veți putea citi biografia noastră și promitem să nu vă plictisim 3 HAIDUCI

Așa cum bine știm, haiducii sunt personaje din istoria românilor (și nu numai) care, de-a lungul anilor s-au făcut remarcați pentru vitejia și curajul lor, dar și pentru simțul dreptății în rândul săracilor.

Proiectul 3 HAIDUCI s-a născut dintr-o prietenie frumoasă, dar și din dorința de a readuce la viață spiritul haiducesc. Zis și făcut. Am pus pistoalele pe masă și am gândit planul de bătaie: vestimentația din care nu puteau să lipsească elementele prin care s-au făcut remarcați ani la randul haiducii autentici: chimire, bocanci înalți, ii tradiționale din in, dar și veste și pantaloni din piele.  Bun! Până aici e bine. Pasul următor și cel mai greu a fost să alegem alegem melodiile cu care intrăm în studio. Suntem 3 haiduci, deci suntem 3 bărbați viteji, deci….nu putem cânta melodii de adormit copiii…Păi nu? Și vă spunem sigur că nu am greșit. Cu ceva ani de haiducie în spate (mai exact…vreo 18), experiența își spune cuvântul. O să vedeți în curând. Mai ține un pic suspansul ăsta, dar merită. Stați aproape că haiducii vin în forță 3 HAIDUCI

Stați puțin! Noi nu ne-am prezentat, așa-i?

Reîncepem cu începutul, cum s-ar zice de la origini și până în prezent. Acum vă vorbește povestitorul:

Marian Haiducu’ – a făcut parte din Trupa Haiducii, exact de la înființarea acesteia, mai exact în anul 2000, fiind membru fondator și vocea acestei trupe timp de 18 ani, adică fix până pe data de 12.08.2018 când s-a susținut ultimul concert în formula anterioară. S-au înregistrat 3 albume sub titulatura de Haiducii, iar  piesa Zorilor, Surorilor înregistrată împreună cu trupa Etnic a câștigat premiul Best Etno MTV Music Awards. A participat și la Te cunosc de undeva, difuzat pe Antena 1. Nu menționăm aici motivele ruperii Trupei Haiducii pentru că nu ne-am dori să fim….cârcotași 3 HAIDUCI

Marian Haiducu’ a și compus piese care au ajuns celebre cum ar fi Balada Haiducului sau Leano, Leano, dar vor urma multe altele care deja se află in studio și vor fi interpretate de noi, aștia 3 Haiduci. Avem cu ce să ne mândrim!

Adrian Dan – cel mai mic dintre cei 3 Haiduci, și ca vârstă, si ca înălțime, dar nu asta contează. Mic, mic, dar are experiență cât să-i învețe și pe alții multe noțiuni muzicale. Este absolvent al Colegiului de Muzică Dinu Lipatti din București, activează ca și tenor intr-un cor bisericesc, dar a participat și la numeroase festivaluri de muzică din cadrul Ateneului Român.

Cucu Alexandru Gabriel – absolvent, de asemenea, al Colegiului de Muzică Dinu Lipatti din București, iar in prezent este student la Conservator. S-o zicem mai direct: Știe muzică! Știe care e treaba și cu terțele, și cu cvintele, game, octave si ce-o mai conține universul acesta al muzicii. Și vă mai zic ceva: Cântă și cu trompeta. Acum vedeți voi de ce cucu’ apare ca personaj în multe cântece românești? Pentru că e talentat! Deci avem și noi cucu’ nostru care mai e și haiduc.

Trupa Haiducii
„Într-o pădure la munte, unde sunt cornute multe, iese-n cale un haiduc, singur cuc…“ Așa începe „Balada Haiducului“, cântecul venit parcă de acum câteva sute de ani, pe când luau naștere legendele cu Pintea Viteazul, Iancu Jianul… Astăzi însă vă vorbim despre o altă legendă, o legendă care se scrie de prin anul 2000 și încă mai continuă. Legenda este a Trupei Haiducii, acești haiduci moderni care reprezintă cea mai longevivă trupă de băieți din România.

Cine este Trupa Haiducii?
Trupa Haiducii sunt trei fârtați, tovarăși de haiducie și muzică, care cântă împreună din anul 2000. De aproapte 16 ani, Trupa Haiducii a ales să ducă mai departe trăirile pur românești îmbinate cu aura de mister și romantism construită de-a lungul secolelor în jurul haiducilor. Toate acestea sunt puse pe muzică în „Balada Haiducului“, una dintre cele mai noi piese ale Trupei Haiducii.

Trupa Haiducii a apărut pe piața muzicală din România în anul 2000. Cei trei haiduci au devenit rapid populari, iar la petrecerile anilor 2000 se auzeau întotdeauna acordurile etno pop ale Trupei Haiducii. În martie 2003 apare albumul „Fecior de lele“. Un an mai târziu, cei trei scot albumul „Șapte frați“. În 2005, un featuring cu trupa Etnic la piesa „Zorilor“ le aduce Premiul Best Etno, în cadrul MTV Music Awards. Premiul vine ca o recunoaștere a valorii celor două trupe și ca o încununare a succesului de care se bucura muzica etno în acea perioadă. În februarie 2006 apare cel de-al treilea album al Trupei Haiducii – „Cântec de haiducie“.

„Haiduc sunt, haiduc rămân…“
Stilul abordat de haiducii este etno, cu preluări din folclor și compoziții proprii, care se remarcă prin originalitatea textelor, prin orchestrație și interpretare. Stilul Trupei Haiducii înseamnă și vestimentație originală, cu motive folclorice și haiducești (pistoale, pumnale…), care asigură o atmosferă autentică la toate concertele, show-urile sau petrecerile unde cei trei sunt invitați.

Ultimele două compoziții ale Trupei Haiducii – „Balada Haiducului“ și „Leano, Leano“ – au înregistrat mii de vizualizări de Youtube în doar câteva ore de la lansare. „Leano, Leano“ tinde să devină hitul anului 2016 în zona etno și să readucă genul etno între preferințele românilor. În prima lună de la lansare, piesa „Leano, Leano“ le-a adus băieților din Trupa Haiducii invitații în toate show-urile de divertisment tv de pe piața media românească.

Pe lângă show-urile tv și concerte, haiducii sunt invitați să întrețină atmosfera la petreceri autentic românești din toate colțurile țării, la nunți sau botezuri, unde invitații încing hore pe „Mărine, la nunta ta…“, „Murgule …“, „Cântă cucu-n Bucovina“ (piese foarte cunoscute ale folclorului romanesc).

Parafrazând versul „Haiduc sunt, haiduc rămân“, putem spune „Român sunt, român rămân…“. Comunitățile de români din Italia, Spania simt cel mai bine acest lucru și îi invită periodic pe cei trei haiduci la petrecerile lor. Românilor din Ucraina sunt adepții nunților tradiționale, iar Trupa Haiducii este printre preferatele lor când vine vorba de întreținut petrecerea.

Trupa Haiducii, la petrecerea ta
Nunta
Te pregătești să faci pasul cel mare anul acesta? Vrei o nuntă pur românească? Sau vrei o petrecere în care să îmbini acordurile moderne cu cele folclorice, ca să îți împaci și rudele mai tradiționaliste? Trupa Haiducii este ceea ce cauți! Cu Trupa Haiducii trăiești românește, petreci românește! Distracția este garantată, atmosfera este asigurată, iar fundalul sonor nu va lăsa pe nimeni să stea pe scaune. Căci nu-i așa: „Mărine, la nunta ta, toate fetele jucau…“

Botezul
Sunteți cei mai fericiți pământeni de când ați devenit părinți. Micuțul vostru merită o petrecere pe măsura fericirii pe care a adus-o în familia voastră. Trupa Haiducii vă ajută să aveți petrecerea pe care o doriți: muzică etno, preluări din folclor și atmosferă românească autentică pentru o petrecere de neuitat.

Zilele orașului. Teambuilding…
Organizezi o petrecere câmpenească, zilele orașului sau o seară de teambuilding? Apelează la Trupa Haiducii! Acordurile folclorice românești îți garantează o petrecere frumoasă. Participanții la Zilele Orașului tău vor încinge hore largi pe acordurile muzicii Trupei Haiducii. Iar angajații de altfel cuminți la birou te vor surprinde cu pofta de dans și voie bună pe care le-o va inspira Trupa Haiducii.

(Autor: Georgeta Licsandru)