Trupa Haiducii
„Într-o pădure la munte, unde sunt cornute multe, iese-n cale un haiduc, singur cuc…“ Așa începe „Balada Haiducului“, cântecul venit parcă de acum câteva sute de ani, pe când luau naștere legendele cu Pintea Viteazul, Iancu Jianul… Astăzi însă vă vorbim despre o altă legendă, o legendă care se scrie de prin anul 2000 și încă mai continuă. Legenda este a Trupei Haiducii, acești haiduci moderni care reprezintă cea mai longevivă trupă de băieți din România.

Cine este Trupa Haiducii?
Trupa Haiducii sunt trei fârtați, tovarăși de haiducie și muzică, care cântă împreună din anul 2000. De aproapte 16 ani, Trupa Haiducii a ales să ducă mai departe trăirile pur românești îmbinate cu aura de mister și romantism construită de-a lungul secolelor în jurul haiducilor. Toate acestea sunt puse pe muzică în „Balada Haiducului“, una dintre cele mai noi piese ale Trupei Haiducii.

Trupa Haiducii a apărut pe piața muzicală din România în anul 2000. Cei trei haiduci au devenit rapid populari, iar la petrecerile anilor 2000 se auzeau întotdeauna acordurile etno pop ale Trupei Haiducii. În martie 2003 apare albumul „Fecior de lele“. Un an mai târziu, cei trei scot albumul „Șapte frați“. În 2005, un featuring cu trupa Etnic la piesa „Zorilor“ le aduce Premiul Best Etno, în cadrul MTV Music Awards. Premiul vine ca o recunoaștere a valorii celor două trupe și ca o încununare a succesului de care se bucura muzica etno în acea perioadă. În februarie 2006 apare cel de-al treilea album al Trupei Haiducii – „Cântec de haiducie“.

„Haiduc sunt, haiduc rămân…“
Stilul abordat de haiducii este etno, cu preluări din folclor și compoziții proprii, care se remarcă prin originalitatea textelor, prin orchestrație și interpretare. Stilul Trupei Haiducii înseamnă și vestimentație originală, cu motive folclorice și haiducești (pistoale, pumnale…), care asigură o atmosferă autentică la toate concertele, show-urile sau petrecerile unde cei trei sunt invitați.

Ultimele două compoziții ale Trupei Haiducii – „Balada Haiducului“ și „Leano, Leano“ – au înregistrat mii de vizualizări de Youtube în doar câteva ore de la lansare. „Leano, Leano“ tinde să devină hitul anului 2016 în zona etno și să readucă genul etno între preferințele românilor. În prima lună de la lansare, piesa „Leano, Leano“ le-a adus băieților din Trupa Haiducii invitații în toate show-urile de divertisment tv de pe piața media românească.

Pe lângă show-urile tv și concerte, haiducii sunt invitați să întrețină atmosfera la petreceri autentic românești din toate colțurile țării, la nunți sau botezuri, unde invitații încing hore pe „Mărine, la nunta ta…“, „Murgule …“, „Cântă cucu-n Bucovina“ (piese foarte cunoscute ale folclorului romanesc).

Parafrazând versul „Haiduc sunt, haiduc rămân“, putem spune „Român sunt, român rămân…“. Comunitățile de români din Italia, Spania simt cel mai bine acest lucru și îi invită periodic pe cei trei haiduci la petrecerile lor. Românilor din Ucraina sunt adepții nunților tradiționale, iar Trupa Haiducii este printre preferatele lor când vine vorba de întreținut petrecerea.

Trupa Haiducii, la petrecerea ta
Nunta
Te pregătești să faci pasul cel mare anul acesta? Vrei o nuntă pur românească? Sau vrei o petrecere în care să îmbini acordurile moderne cu cele folclorice, ca să îți împaci și rudele mai tradiționaliste? Trupa Haiducii este ceea ce cauți! Cu Trupa Haiducii trăiești românește, petreci românește! Distracția este garantată, atmosfera este asigurată, iar fundalul sonor nu va lăsa pe nimeni să stea pe scaune. Căci nu-i așa: „Mărine, la nunta ta, toate fetele jucau…“

Botezul
Sunteți cei mai fericiți pământeni de când ați devenit părinți. Micuțul vostru merită o petrecere pe măsura fericirii pe care a adus-o în familia voastră. Trupa Haiducii vă ajută să aveți petrecerea pe care o doriți: muzică etno, preluări din folclor și atmosferă românească autentică pentru o petrecere de neuitat.

Zilele orașului. Teambuilding…
Organizezi o petrecere câmpenească, zilele orașului sau o seară de teambuilding? Apelează la Trupa Haiducii! Acordurile folclorice românești îți garantează o petrecere frumoasă. Participanții la Zilele Orașului tău vor încinge hore largi pe acordurile muzicii Trupei Haiducii. Iar angajații de altfel cuminți la birou te vor surprinde cu pofta de dans și voie bună pe care le-o va inspira Trupa Haiducii.

(Autor: Georgeta Licsandru)